Nokrišņi un stiprs vējš brīvdienās var apgrūtināt braukšanas apstākļus; par kritušajiem zariem, kokiem un citiem apgrūtinājumiem aicinām ziņot pa tālruni 80005555

Atbilstoši meteorologu prognozēm brīvdienās gaidāmi nokrišņi, migla un stiprs vējš. Piektdien nokrišņi ir iespējami visā valsts teritorijā, dienas laikā pārsvarā lietus, vakarā un naktī arī sniegs un slapjš sniegs, tāpēc autoceļi var būt slideni. Savukārt svētdien ir iespējams stiprs vējš.

Atgādinām, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, uz ceļiem kas iet cauri mežiem un ūdenstilpņu tuvumā.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par kritušajiem zariem, kokiem un citiem šķēršļiem satiksmei, kā arī par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, avārijas bedrēm un citiem apgrūtinājumiem valsts autoceļu tīklā lūdzam informēt VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555 vai mūsu Facebook un Twitter kontos.